[cygallery link=“file“]Již čtvrtý ročník Regaty Broker Consulting se uskutečnil opět v Chorvatsku, oblasti Jižní Dalmácie.  V průběhu předešlých ročníků se někteří účastníci regaty do jachtingu natolik zamilovali, že se přihlásili na námi pořádaný praktický výcvik nových kapitánů a úspěšně složili kapitánské zkoušky.


V letošním roce bylo tedy nutné závod rozdělit na dvě kategorie. Z celkového počtu 18 lodí, bylo pouze 7 lodí s „profi kapitánem“ a 11 lodí, kde posádku tvořili pouze „brokeři“. Vzhledem k tomu, že většina účastníků jsou již ostřílení jachtaři, převzetí lodí v maríně Hramina proběhlo hladce a nic nebránilo vyplutí.
Neděle je tradičně určena k tréninkové rozjížďce a tak flotila 18 lodí vyplouvá za natolik příznivého větru, že některé posádky si troufly i na otestování spinakru, směrem na ostrov Zlarin. Druhý den ráno proběhla informativní schůzka všech kapitánů a první etapa s cílem na ostrově Drevenik Veli odstartovala v 11 hod.
Další den přinesl velice příznivé povětrnostní podmínky a flotila vyplouvá na start své druhé etapy s cílem na ostrově Hvar. Zado-boční vítr přímo vybízel k použití spinakrů.
Vítr třetí etapě s cílem na ostrově Trogir bohužel již tolik nepřál jako předešlý den a tak se celá flotila musela na motor přesunout za ostrov a chytit vítr od severo-západu.
Předposlední etapa s plánovaným cílem v Primoštenu, byla z důvodu plné maríny pozměněna a flotila v podvečer zakotvila v maríně Kremik. Vzpomínky na první ročník regaty, která v této maríně odstartovala, navodila neuvěřitelně nostalgickou atmosféru. Závěrečná rozhodující etapa byla z „technických důvodů“ posunuta až na 13 hodinu. Nakonec všech 18 lodí zdárně doplouvá do cíle.
Závěrečný raut, vyhlášení vítězů a plány příštího ročníků zakončují velice příjemný týden na moři, okořeněný soutěživostí a touhou po vítězství.

Pořadatelé Ing. Pavel Strašil za společnost Carib Yacht Sailing a Ing. Jiří Zindulka za společnost Yacht Charter děkují všem zúčastněným.